Påverkar antalet män chansen att gifta sig?

Vi vände oss till en författare och en praktiserande psykoterapeut för att få svar på frågan..

En sådan intressant formulering av frågan kom till e-postadressen till Wday.ru-redaktionen från en läsare som heter Anna och, för att säga sanningen, kastade oss i förvirring. Faktum är hur många män som behöver begränsas för att inte bli en mycket erfaren gammal piga?!

”Du kan inte gifta dig, oavsett hur du gifter dig”, säger folk. Och jag föreslår att du ändrar termen helt. Uttrycket ”gifta sig” låter som ett mål i ett datorspel – ”gå till nästa nivå.” Och meddelandet ”att skapa en familj” har en helt annan betydelse, annan dynamik. Skillnaden mellan att ”gifta sig” och ”att starta en familj” är som ”att kasta en sten” och ”att odla ett träd.” Du kanske frågar: ”Har du gift än?” – ”A ha!” Men du kan inte fråga, ”Har du redan startat en familj?” Eftersom det är en process, inte en handling.

Skapandet av en familj sker varje dag, det är något levande, för vilket du behöver ständig vård och uppmärksamhet. Familjen är arbete. Jag startar en familj varje dag när jag står upp, förbereder frukost för familjemedlemmar, frågar dem hur de sov, hur de sov, om de mår bra, vad de vill ha till middag idag och så vidare. Och meddelandet ”att gifta sig” antyder att så snart du gifter dig kan du lugna dig och göra ingenting. Och när en kvinna ställer en fråga som den här, men hon själv är aktiv, vill hon inte sakta ner, för att lugna ner i djupet av sin själ, då kommer hon själv att förvandla detta mål till en kartong morot framför näsan, bara ett incitament att gå framåt, utvecklas, gå till träning , att läsa, hur man letar efter en man, men inte att se dem som är värda att göra upp hennes livs lycka. Ibland räcker det bara att ändra termen och något ändras..

Och nu kommer jag tillbaka till huvudfrågan. Påverkar antalet älskare chansen att gifta sig? Nej. Chanser att starta familj? Ja.

Det är lätt att gifta sig om du verkligen sätter ett mål. Som i det skämtet: någon fastnar. Och den nuvarande utvecklingen av manipulationskonsten har nått stora höjder..

Endast de som inte har spillt kan skapa en familj, eller de som, efter att ha spillt allt längs livets väg, har hittat sätt att fylla på sig själva. Vad det handlar om kommer jag att förklara. Amerikansk psykiater Dr. Ross Campbell hittade en vacker bild för att demonstrera processerna i den mänskliga själen – ett kärlekskärl. Och olika psykologer och psykiatriker plockade upp det och utvecklade det. Som barn fyller våra föräldrar vårt kärlekskärl efter bästa förmåga. Vi är ständigt i ett utbyte med andra, detta är grunden för relationer. Men det händer att för det första gav föräldrarna mindre kärlek än nödvändigt. För det andra kan en person (av olika skäl) ha en upprörd ”take-give” -balans. Och sedan ger han mer och får mycket mindre. Och en dag stannar han kvar med ett tomt kärlek i sin själ, varför han upplever smärta, rädsla, skräck.

Varför fanns det alltid fler begränsningar för kvinnor, säger de, innan äktenskapet, nej, nej, håll oskuld? För att bli kär, kvinnor ger mycket. Och när förhållandet kollapsar är kvinnan förkrossad. Om hon hade många kärlekshistorier, om det fanns många helt enkelt sexpartners, så är kvinnan förödad, hon har helt enkelt inget att erbjuda för äktenskapet, hon har inget att fylla i det. Men det är kvinnan som underhåller familjen, mannen är formen och styrkan.

Psykologer har också hittat detta mönster. En person väljer en vän eller partner som har ungefär samma nivå av kärlek i fartyget. Det vill säga, en person med ett nästan tomt kärlekskärl uppmärksammar inte en person med ett fullt eller åtminstone halvfullt kärlekskärl. Han letar efter samma nästan tomma, för … uppmärksamhet! – kräva av honom att fylla sitt fartyg. Och sedan börjar de under en tid att driva resterna av lyx från ett fartyg till ett annat, men eftersom båda har liten kärlek håller ingenting dem ihop och unionen faller sönder. En person med ett fullt kärlekskärl möter en annan med ett fullt kärl, och de har en mycket stark hälsosam familj.

Vad fyller våra kärlekskärl? Arbeta i allmänhet själv: psykoterapi, tro, hitta resurser, uppleva metakänslor. Och de män som var? Tja, vad ska man göra med dem, de kan inte avbrytas. Det återstår bara att tacka för allt gott och ont, och kostnaden är bra. Din uppgift är mycket viktigare – att plantera och odla ett träd av familjens lycka.

About the author