Vi bygger en strategi: hur man kompetent kan förhandla med din man

Hur man korrekt bygger en strategi för ett kontrakt med varandra och vad ni behöver veta, säger vår expert.

Profiler, tränare för specialiserade program Alexander Kopytko:

Hur man förhandlar med en partner är alltid en pressande och mycket brådskande fråga. Var och en av oss möter detta varje dag i vardagen – på jobbet, hemma, i det personliga livet. Hur man bygger en strategi för ett kontrakt med varandra och vad ni behöver veta, svarar expertprofilen, coach för specialprogram Alexander Kopytko.

Att komma överens med din partner om någonting är faktiskt inte så svårt som det verkar för oss alla vid första anblicken. För att allt ska gå smidigt måste du i början av kommunikationen förstå vad som finns i något kontrakt. Huvudförståelsen är partnerns förväntningar från ditt förhållande. Du vill till exempel åka på semester till ett land och tillbringa hela tiden på stranden utan att lämna hotellet, och han är i ett annat och väljer en mer aktiv semester. Förstå själv om detta definitivt är en fråga om framtida konflikter, för nästan alltid är det bara ditt ego och önskan att vara ansvarig..

Om du vill förhandla med en partner blir din huvuduppgift att förstå hans önskningar och en intern bedömning av dig själv, i vilken utsträckning du är redo att ge den till honom. Om din partners förväntningar inte är viktiga för dig är detta ett sorgligt tecken och troligtvis är det dags att lämna. Men det fungerar i två riktningar, det vill säga, ni två borde ha en förståelse för varandras förväntningar..

Varför händer det att människor inte kan komma överens med varandra, även om allt verkar vara elementärt? Eftersom var och en av partnerna tror att han är viktigare, smartare, klokare och mer erfaren och därmed helt enkelt tvingad att påtvinga sin syn på den andra, komma ihåg sin älskade och glömma den andra. I en sådan situation måste du låta din partner genomföra projektet (i vårt fall en begäran) som han vill se. Om han inte lyckades är du klokare och mer erfaren, men därmed lyckades du upprätthålla en relation, kompromissa och förbli i en vinnande position..

Först och främst måste du förstå en persons positiva avsikter, för när din partner erbjuder något, insisterar på något, har han en positiv början så att allt är bra.

Naturligtvis är det lätt för de människor som har liknande psykotyper att förhandla, för de har fler likheter och mindre meningsskiljaktigheter, för när hormoner börjar fungera hos människor är det mycket svårare att komma överens.

När din partner erbjuder något, insisterar på något, har han en positiv början så att allt är bra.

När du försöker förhandla med din partner, försök använda följande mekaniker: stå bredvid personen du är i konflikt med och tänk: vad vill han egentligen? Å ena sidan kan det vara hållning, men å andra sidan har han en verklig anledning till att han inte kan rösta och väljer en skandal, gräl eller tvist som kommunikationsform. När vi mentalt eller till och med fysiskt står bredvid vår partner kan vi ofta förstå omedelbart vad han ville berätta för dig..

Samtidigt, om du ofta misslyckas med att förhandla med din partner, kommer du ständigt i konflikt, svär, då har du troligtvis kommit in i zonen med giftiga relationer. Giftiga relationer är de där du inte vill ta din partners sida, men han är på din och förhållandet värms bara upp. I ett giftigt förhållande påverkas alltid två. Som ett resultat, om du inte vill ha gräl, tillrättavisning och oenigheter, försök att stå tillsammans med din partner. Det finns till och med en sådan term – justering. Antingen börjar du anpassa dig till din partner eller så speglar du honom.

About the author