En kvinnas lyckligaste ålder

Innehåll

Varje tjej åtminstone en gång i sitt liv frågade sig själv: ”När blir jag äntligen lycklig?” Flickvännerna rusade för att lugna sig, mamman strök över huvudet, katten gick under sängen, men ingen kunde ge ett tydligt svar på den brinnande frågan. Och först nyligen kom engelska forskare till botten av sanningen och fick reda på i vilken ålder flickor förväntar sig lycka.

Jag är nöjd med alla!

Brittiska sociologer har funnit att kvinnor känner sig lyckligast mellan 28 och 32 år. Vid den här tiden är de nöjda med alla livsområden och känner sig unga och fulla av styrka. Men snart upphör lyckan, och bortom tröskelvärdet på 30 år börjar de första synliga tecknen på åldrande oroa kvinnor: grått hår och rynkor. Skriver om denna engelska The Daily Telegraph.

Studien organiserades av ett hårkosmetikföretag. Undersökningen omfattade 4 000 kvinnor i åldrarna 25 till 65 år. Damerna var tvungna att svara på frågan: ”Under vilken period av ditt liv kände du dig lyckligare och mest självsäker?” Frågan gällde 12 livssfärer. Dessa inkluderar arbete, rikedom, sex, relationer med en man, relationer med vänner, utseende.

Resultaten visade att kvinnor vid 28 år var helt nöjda med sex, vid 29 år med sin karriär original levitra, vid 31 med relationer, vid 32 med familj och hem, vid 33 med sin ekonomiska situation..

En av forskarna kallade 28 år den lyckligaste åldern för en kvinna, för det är just nu som hon är nöjd med sin kropp och så säker på sig själv som möjligt. Stabila inkomster, intressant arbete och människor runt dig tillför en känsla av fullhet i livet.

Hälften av de tillfrågade kvinnorna oroar sig för att de kan bli mindre attraktiva med åren, och 70% oroar sig för att de åldras snabbare än män.

Läs också

Ungdomselixir

Eftersom arrangören av studien var ett kosmetikföretag var forskarsociologerna intresserade av frågan om förhållandet mellan kvinnor och deras utseende. De fann att brittiska kvinnor i genomsnitt spenderar 80 dollar i månaden på skönhetsprodukter som hjälper till att hålla dem unga. De spenderar cirka 22 minuter per dag på personlig vård..

Alla respondenter uppgav att de är redo att behålla sin skönhet med en mängd olika kosmetika. Brittiska kvinnor spenderar redan 2500 pund (2500 rubel) per månad på produkter mot åldrande. Detta är £ 600 per år (30000 rubel). Studien visade att en modern kvinna tillbringar cirka 5 dagar om året på skönhets- och ungdomsprocedurer utanför hemmet. Hemma ägnar hon sig åt 22 minuter dagligen..

Psykolog Corina Sweet, som deltog i studien, anser att friskt, vackert hår är mycket viktigt för framgång i affärer och kärlek. Många kvinnor, sade hon, anser att hår är deras huvudsakliga dekoration..

Samtidigt visade studien att unga damer inte är nöjda med håret sex dagar i månaden, och detta förstör deras humör..

Vårt svar

Ryska sociologer tror att västerländsk forskning inte återspeglar de processer som äger rum i vårt samhälle. För det första har de flesta kvinnor familj och barn innan de börjar bygga en karriär, så ordningen på fenomenen som ger en kvinna en känsla av lycka bör vara annorlunda i vårt land. För det andra växer ryska flickor upp mycket tidigare, så de cykler som beskrivs i studien kan säkert flyttas för 3-4 år sedan. Då visar det sig att ryska kvinnor bör betrakta sig som lyckliga mellan 25 och 29 år..

About the author