9 skäl till varför en man inte vill ha sex

Innehåll

Kommer du inte ihåg förra gången du och din man åtkom dig med passion? Känner du dig oönskad och älskad? Varje kvinna i en sådan situation kommer först och främst att tro att något hemskt händer bakom hennes rygg, men du bör inte hamna i förväg! Enligt sexologer kan orsakerna till bristen på sex vara mycket olika och ibland oväntade..

Om din man inte kör ett sexmaraton varje natt är det inte nödvändigt att han har fått sig en älskarinna eller att du inte längre lockar honom. Det kan finnas många anledningar till låg sexlust. Innan du anklagar din älskade för fusk, undersök alla möjliga orsaker till bristen på intimitet..

Tillsammans med Valeria Aginskaya, sexolog och programdirektör för Secrets Center for Sexual Education, har vi identifierat tio huvudsakliga skäl som kommer att berätta varför din partner har tappat intresset för sexliv.

Parningen har försvunnit från ditt förhållande

Varje förhållande bygger på två grundläggande principer – parning och sexualitet. Och i avsaknad av någon av parterna börjar den andra misslyckas. Men för män är ofta den främsta utlösaren för att lusten försvinner inte ett berg-och-dalbana-liknande förhållande (även om båda sidor snabbt blir trötta på detta också), utmattande, med regelbundna inhemska skandaler, inhemska gräl etc. Kom ihåg att hos män, samma , som hos kvinnor, uppstår önskan först och främst i huvudet, och andra kanaler stimulerar det bara.

Om det verkar för dig att allt verkar vara bra, men hans önskan är borta, försök att bedöma tillståndet i ditt förhållande först. När gjorde du senast något tillsammans (inte i den meningen att du gick till mataffären för matvaror)? Vad gör du vanligtvis på kvällen? Hur slutar din dag tillsammans? Hur ofta kämpar du? Hur hanterar du konflikter?

Du maskerar naturlig doft och feromoner

För det första kan den starka och ihållande lukten av tunga alkoholbaserade parfymer alienera en man eller en kvinna från dig. Det finns en känsla av att du vill avbryta någon annan lukt. För det andra får vi en viss del av informationen om en person genom näsan med hjälp av hans naturliga feromoner. Kroppen analyserar automatiskt om samtalspartnern på den fysiologiska nivån är lämplig för oss som sexpartner. Och om den här lukten saknas eller är starkt förvrängd, är personen förvirrad.

Du är inte intresserad av sex och vill inte diversifiera det

Här är även kommentarer överflödiga, med monotoni, förnimmelser slö och en man upphör helt enkelt att uppleva någonting.

Du slutade ta hand om dig själv

Ja, män är visuella. Du skulle till exempel knappast vilja ha sex med en smutsig kille. Låt oss boka med en gång: här pratar vi inte om graviditetsperioden / omedelbart efter födelsen av ett barn eller sjukdom etc. Snarare om fenomenet när en kvinna, för att locka en man, ”sätter på sig en mask” av en raffinerad skönhet, och efter äktenskapet beslutar att försumma allt detta.

Du är överviktig

Precis som du hatar det om ditt slanka askar plötsligt förvandlas till jultomten, så skulle män gärna se kvinnan de gifte sig med. Här talar vi inte om några små svängningar i vikt – som regel kommer en man att vara uppmärksam om +20 kg hände.

För ofta ”huvudvärk”

Nej, det handlar inte om det faktum att varje gång du måste vara redo att tillfredsställa alla hans sexuella nyckor, men regelbundna (och till och med oförskämda) avslag leder till att mannen helt enkelt slutar ens försöka ha sex med den här kvinnan. Vi vill förmedla att kärnan i ett par i ett par är att skapa en bekväm miljö för båda parter. Följaktligen bör sex också harmoniseras så att både dina och hans behov tillgodoses..

Försiktig eller hycklerisk inställning till sex

Vad menar vi? Ofta tar mödrar upp flickor i nyckeln till att kön är en smutsig aktivitet och tjänar endast för reproduktion och förökning. En kvinna i en sådan situation tycker inte om sex, och om hon gör det känner hon sig skyldig till det. Ibland måste man stöta på ett sådant meddelande från män, det orsakar vanligtvis förvirring. Och här, om du gräver lite djupare, uppstår en ful bild: ”ren och obefläckad” sex för fortplantning med honom är med sin fru, men han inser att hans sexuella fantasier (de måste sättas någonstans) på sidan. Anledningen är också attityden enligt vilken äktenskapet är en förening för barns födelse, och frun är den obefläckade Madonna (och Gud förbjuder Madonna att säga att hon vill bli smiskad).

Han har en älskarinna

För att förstå orsakerna till hans svek krävs mer än en artikel och mer än ett samråd med en psykolog. Men kärnan i vårt meddelande nu: en älskarinna är en av de sista anledningarna att tänka på om du har problem med sex med din vanliga partner. Kvinnor tenderar att tänka tvärtom..

Han har hormon- eller stressproblem

Ja, män är inte mindre mottagliga för stress än vi, och detta kan bara påverka deras sexliv. Om alla andra skäl utesluts är det vettigt att prata med en man, gå på semester, boka ett läkarbesök.

About the author