5 ärliga skäl till varför män älskar dumma kvinnor

Innehåll

Varför är det ibland fördelaktigt att ”slå på dåren”.

”Vi, vackra kvinnor, är tvungna att verka dumma för att inte störa män”, sa Marilyn Monroe en gång. Kanske tar många män ibland för dumhet sådana karaktärsdrag och egenskaper hos kvinnligt beteende som gör att de känner sin tydliga skillnad och överlägsenhet. Låt oss ta en närmare titt: vilka kvinnor anser män vara dumma? Och vilken typ av män vill se sådana uttalade fåniga människor bredvid sig?

Jag är så smart bredvid henne!

De som gillar att mata sitt ego på andras bekostnad tror att en kvinna bör titta på en man från botten upp. Det är inte för ingenting som de anställda vid äktenskapsbyråerna betonar: kvinnor med gymnasieutbildning är mycket efterfrågade bland brudgummen än med högre utbildning. En intelligent och välutbildad kvinna är en höjd som du kan ta ännu mer. Det är inte så att en osäker man medvetet letar efter en dår, han tror bara att en varelse som klappar ögonfransarna och ser in i munnen blir mycket lättare att underkasta sig.

Fiken har inga höga förväntningar. Hon ser inga brister i sin man. Hon kommer inte (åtminstone inte) att rynka näsan för att han kom på en date i träningsbyxor och inga blommor. Det kommer att vara väldigt enkelt för henne att införa att när mannen talar ska kvinnan vara tyst, och när vänner kommer till mannen ska kvinnan deka bordet och gömma sig.

”Orkan i sängen”

Många representanter för det starkare könet tror på allvar: en kvinna som inte är belastad med intelligens är mycket bra på sex.

Det finns en viss anledning till detta. Till exempel har anställda på psykiatriska sjukhus länge märkt en direkt koppling mellan olika typer av medfödd demens och ökad sexuell aktivitet hos patienter. Enkelt uttryckt tänker människor med låg IQ inte på de möjliga negativa konsekvenserna av sex – oönskad graviditet, sexuellt överförbara sjukdomar, fördömande av samhället för promiskuöst sex. De vet att sex är kul, och de strävar aktivt efter detta nöje..

”Och evig vår”

Man tror faktiskt att trångsynta, mentalt outvecklade människor är mer optimistiska. Och det är av den anledningen de kan få mer njutning från livet..

Ibland är denna ”dumma” optimism hemligheten med framgång: medan pessimisten tänker igenom scenarierna för misslyckande, tar optimisten på sig det till synes orealiserbara. Bristen på reflektion spelar ibland in i de ”dumma” händerna. Vi ser ett slående exempel på detta i filmen ”Legally Blonde”: en tjej som heter Elle (Reese Witherspoon) bestämmer sig för att åka till Harvard för att bevisa för sin ex-pojkvän att hon inte är en dåre. Vi känner till resultatet: alltid klar som solen går Elle in i Harvard och blir till och med en framgångsrik advokat.

Många män, förresten, tror att bilden av ”vilken dårens skönhet” är Alla Mikheevas sanna ansikte, och de drömmer om att se precis en sådan varelse bredvid dem – strålande, fnissande, stänkande med naiva frågor, som bara visar effektivitet när det krävs att räta ut en flygande kjol från flerskiktsgas.

Balettdocka

Bland män av en viss typ finns det en åsikt att utbildning gör en kvinna till en blå strumpa, och dårar bryr sig mer om sitt utseende och ser bättre ut.

Faktum är att många män gillar de uppenbara manifestationerna av kvinnlighet: långt hår, klänningar, eleganta skor, smink, manikyr. Den berömda couturier Giorgio Armani krediteras frasen ”Elegans är en kvinnas sinne.”.

Avgiven för yttre glans, ytliga män, kvinnor, klädda med återhållsamhet, verkar tråkiga. Samtidigt underskattar många ganska smarta kvinnor kraften i kvinnliga knep, och betraktar dem som obemärkliga bagateller och hoppas kunna erövra världen med rikedomen i sin inre värld. Men kvinnor med ett outvecklat sinne har definitivt några fördelar: de reflekterar inte, de sover lugnt på natten, de har starka nerver och utmärkt matsmältning. Därav den fräscha färgen och frånvaron av cirklar under de kaklade, uttryckslösa ögonen..

Värmer och matar?

Många män tror att ju enklare en kvinna är, desto bättre är hon älskarinna. Om bara för att hon från barndomen lärde sig sitt uppdrag: en kvinna måste mata en man! Du kommer att kontakta den kloka – hon har böcker runt sig, alltid obegripliga tal, och till middagen har hon ostfondue med vin, inte mat, men hån. Eller till och med vänta på en inbjudan till en restaurang. Och den andra, kanske studerade hon i skolan för klass C, men hon kommer att baka pajer och steka en kyckling och göra en Oliviersallad, även om det inte är nyår! Och renhet runt henne, alla mattor är utslagna. Och allt varför? Eftersom huvudet inte är fullt av nonsens och tid inte slösas bort på tentor, examensbevis och så vidare behöver en kvinna inte.

Men kanske förklaras kärleken till dumma (förmodligen) kvinnor med principen: som attraherar som. Kvinnors dumhet söker de män som i princip inte lyser med kommunikation med smarta kvinnor.

Expertkommentar Diana Kazarova (doktorsexamen i psykologi)

För att förstå mäns psykologi i relationer med kvinnor är det nödvändigt att komma ihåg män och kvinnors roll i det primitiva samhället. Mannen var matleverantör, krigare, jägare, och kvinnan var familjens härdare. I den moderna världen har män och kvinnors sociala roller förändrats, kan man till och med säga, bytte plats.

En kvinna måste komma ihåg och acceptera att en man till sin natur är en man. Han ägnar alltid uppmärksamhet åt kvinnor, även om han redan har en själsfrände. En man strävar alltid efter självständighet. Oberoende, inre frihet som en manifestation av ditt eget ”jag” är uppenbart i mäns psykologi. Män gillar inte att prata om sina känslomässiga upplevelser. Stereotypen av manligt beteende, som har utvecklats under århundradena, föreskriver att det starkare könet ska leva av förnuftet och lämnar kvinnor känslor. Därför får det som kallas en showdown män känna sig hjälplösa. En annan hörnsten i bildandet av det manliga jaget är ekonomiskt välbefinnande. Hans självkänsla beror på hur hans egenskaper hos tjänaren bedöms..

Män som känner sin ”underlägsenhet” (ibland är det bara deras subjektiva känsla) i de listade aspekterna, oförmågan att helt motsvara de sanna idéerna om den idealiska mannen, letar efter en kvinna bredvid de kan hävda sig, ökar deras självkänsla på hennes bekostnad. Han väljer en flickvän för sig själv, som frivilligt kommer att ge honom rollen som ledare i ett par, känna igen honom som beskyddare och erövrare, och hon väljer själv en svagare position. Anledningarna till detta beteende ligger i utbildning. Pojkar bildar sina egna koncept för förhållandet mellan könen genom att observera sina föräldrar. Kanske i hans barndom fanns det något som sänkte hans självkänsla, begränsade hans maskulinitet.

About the author