Är det värt att gå på andra dejten om det inte finns någon ”kemi”

Om du inte kände sexuell attraktion när du träffades först, kan det komma senare? Experter hjälper till att lösa komplexa dilemma.

Första datum involverar alltid lite forskning. Skrattar du åt samma saker? Kan du fortsätta konversationen? Och naturligtvis huvudfrågan: lockas den här personen till dig? Många är överens om att det krävs attraktion för att ha ett framgångsrikt långvarigt förhållande, men det är svårt att gissa exakt när den gnistan kommer att visas. Så om du inte kände dig sexuellt lockad vid första dejten, ska du gå på det andra? Eller är det bättre att bara lämna?

Fysisk attraktion är en knepig fråga. Ibland slår det som en blixt. Vid sådana ögonblick kommer du att märka samma person även i en annan tunnelbana. I andra fall är ”kemin” mycket långsammare. Generaldirektören för äktenskapsbyrån Maria Avgitidis medger att hon inte kände fysisk attraktion till sin man vid deras första möte, men allt förändrades när det gick lite tid och ett starkare band bildades i paret..

”Ibland behöver vi verkligen lära känna någon bättre för att sexuell attraktion ska uppstå”, säger dejtingsexpert Maria Sullivan..

Första dejten kan vara otroligt skrämmande. Sullivan och Avgitides jämför dem med jobbintervjuer som gör att vi känner oss pressade. Ångest är ofta förknippat med att försöka få ett bra första intryck, men det är det som gör det svårt för människor att slappna av och vara den de är. Som ett resultat blir det ännu svårare för dig att känna någon koppling till din potentiella partner. Av denna anledning rekommenderar experter att ge en chans och ordna ett andra datum om du inte har kunnat känna dig fysiskt lockad (förutsatt att du hade det bra).

Det finns ytterligare en faktor att tänka på. Enligt Avgitidis fixar vissa människor den specifika bilden av den perfekta partnern. Detta leder till att de ständigt vägrar datum. ”Ibland är attraktionen för vissa människor programmerad i oss. Dessa mål kan vara ouppnåliga eller inte alls vad vi behöver, förklarar hon..

Med andra ord behöver du inte övertyga dig själv om att du har en viss typ av man som du lockas till. Detta begränsar och berövar möjligheter. Att känna sig lockad till din partner är viktigt, men det är inte alltid möjligt att dra rätta slutsatser om ett första datum, särskilt om du omedvetet mäter allt enligt vissa standarder. Till exempel ser en potentiell älskare väldigt annorlunda ut än dina tidigare män, och du övertygar dig själv om att han inte passar dig. Det är därför Avgitidis rekommenderar att gå på ett annat datum: du ger din hjärna möjlighet att komma ikapp och känna fysisk attraktion..

Så om du hade en fantastisk kväll, men fortfarande inte har en gnista, rekommenderar Maria att inte förtvivla och träffas för tredje gången. ”Om du fortfarande inte känner dig lockad är det okej. Du kan åtminstone vara säker på att du har försökt, tillägger hon..

Naturligtvis, om du inte känner dig känslomässigt kopplad och du inte har något att prata om, kan du lugnt släppa situationen och gå vidare. Men om du verkligen gillade din följeslagares sällskap och inte vill ångra ditt beslut, bör du inte skriva av honom bara för att du i slutet av dagen inte ville riva av honom kläderna. Dessutom, hur viktig är fysisk attraktion alls? Det är oumbärligt när det gäller sex, som spelar (eller inte spelar) en viktig roll i ditt förhållande. Avgitidis tror att människor ofta överskattar sexuell attraktion, särskilt på lång sikt..

”När det gäller allvarliga utsikter, som födelse av ett barn, tänker du inte på dess tillväxt och hårtjocklek. Du reflekterar över hur pålitlig och ärlig personen är bredvid dig. Vill du verkligen förlora en bra partner bara för att de inte uppfyller de standarder som du ställer? ” – påminner hon.

På första dejten känner människor sig obekväma, och detta kan släcka alla gnistor..

Lyckligtvis har Avgitidis råd som hjälper dig att hantera din sexuella attraktion. ”Istället för att sitta mittemot din partner, sitt bredvid honom. Det kommer att skapa en kemi mellan er, ”rekommenderar hon i Elite Daily..

Om du sitter vinkelrätt mot varandra, rör vid din partners arm eller ben när han säger något roligt. Det kommer att hjälpa till att bryta ner barriären..

About the author