12 mindre tecken på allvarliga förhållandeproblem

Innehåll

Psykologer och experter på interpersonell relation har identifierat ett antal varningsskyltar som behöver akut uppmärksamhet om du vill behålla din fackförening.

1. Eleverna utvidgas inte under intimitet

Det enklaste sättet att berätta om din partner fortfarande har passion för dig är att se dem i ögonen. Vid sexuell upphetsning utvidgas eleverna. Detta händer omedvetet och är ett signifikant tecken på hur attraktiv du är för din partner..

2. Du har slutat slåss

I ett tidigt skede av ett förhållande visade din hårda debatt att du hade intensiva känslor och passioner för varandra. Nu när argumenten har upphört helt kan detta tyda på en ny obehaglig verklighet: att ni båda inte längre har känslor för varandra. Små meningsskiljaktigheter stärker vanligtvis paret och gör dem lyckligare på lång sikt..

3. Båda begår ”ekonomiskt fusk”

Var säker på att ekonomiska problem kan sjunka en relation lika snabbt som fysisk eller emotionell otrohet. Om du märker att din partner har börjat dölja sina utgifter för dig, kan detta tyda på en allvarlig uppdelning i förhållandet. I början av ett förhållande är ekonomiskt oberoende välkommet, men om ett par har bott tillsammans länge måste de gemensamt fatta beslut i monetära frågor som berör båda parter. Ekonomiskt fusk med din partner kan indikera att din partners mål skiljer sig väsentligt från dina..

4. Dina kärnvärden skiljer sig åt

När du först träffades verkade det faktum att dina syn på världen i princip inte var densamma inte särskilt viktigt, men nu deprimerar denna inkompatibilitet dig. Du kanske har hoppats att din partner efter några års förhållande kommer att ändra sig om barn, gifta sig, flytta utomlands eller försörja dig medan du får din utbildning. Och en sådan oöverensstämmelse kan signalera slutet på ett förhållande..

5. Du argumenterar över de små sakerna

Om du plötsligt börjar komma med löjliga skäl för att argumentera – som hur man laddar diskmaskinen eller hur man tuggar mat ordentligt – är detta ett säkert tecken på att din partner letar efter den sista droppen i ditt förhållande. Det finns så kallat passivt-aggressivt beteende när växande missnöje och en omedveten önskan att driva bort partnern uttrycks genom förlöjligande..

6. Ni slutade dela med varandra

Kommer du fortfarande ihåg den tid då din själsfrände var den enda personen till vilken du rapporterade alla händelser i ditt liv. Nu föredrar ni båda att diskutera ditt liv med andra människor. Ni slutade be varandra om råd och intresserade av hur stora och små händelser utvecklas i hans liv. Det betyder att kanske en av er har en ny nära vän eller partner som utför denna funktion, varnar Bestlifeonline.

7. Ni litar inte på varandra

Om din själsfrände inte kan springa till närmaste butik utan att väcka misstankar hos dig, eller om du själv aldrig svarar direkt på frågan om vem du skickar ett meddelande till, finns det inget förtroende för ditt förhållande som bör cementera dem, och kanske snart det kommer ingen partner heller. Problem med misstro måste åtgärdas så snart de uppstår. Om du vill avsluta din ångest och komma till botten med problemet, kan detta göras med hjälp av en specialist eller ett seriöst hjärta till hjärta-samtal..

8. Du måste försvara dig hela tiden

Detta är ett alarmerande tecken. Tvärtom bör din make stödja dig och hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv och inte tvinga dig att ständigt be om ursäkt och förklara. Att attackeras hela tiden är en röd flagga – ditt förhållande är i fara..

9. Du undviker att prata om långsiktiga planer

I det första skedet av din romantik var det naturligt för dig att diskutera framtiden. Nu är varken du eller din partner benägna att göra detta, vilket kan innebära att det logiska slutet på din anslutning närmar sig. Detta gäller inte bara kritiska planer som äktenskap eller barn, utan också vardagliga händelser som semester tillsammans..

10. Du är inte angelägen om att träffa din partners vänner eller nära och kära.

Om din själsfrände ständigt kommer med skäl att inte spendera tid med din familj och vänner, är detta en alarmerande signal för ett förhållande. Naturligtvis är ingen skyldig att älska alla dina släktingar och många vänner och flickvänner, men det är åtminstone nödvändigt att anstränga sig och visa respekt för dig och de människor du älskar..

11. Ni är frånvarande när ni är nära varandra.

Sättet du spenderar tid med din partner är en säker indikator på dina känslor för varandra. Om du ständigt ringer eller distraheras av andra saker visar det din partner att du inte värdesätter tiden du spenderar med dem och kanske inte värdesätter dem som en partner. Ditt val återspeglar dina prioriteringar: vad är mer intressant för dig: titta på din själsfrände eller på gadgetskärmen?

12. Du har det bättre när din partner inte är i närheten.

Om du verkligen är bekvämare när din själsfrände är frånvarande är ett sådant förhållande dömt. Om du tar någon möjlighet att spendera tid utan en partner måste du tänka noga över varför detta händer. En upplösning ger dig massor av tid att spendera ensam med dig själv, samt börja leta efter nya relationer där du kan ha tur att möta ditt öde..

About the author